10 źródeł węglowodanów, o których warto wiedzieć

Chciałoby się rzec: szukajmy alternatyw dla popularnych, często jakościowo wątpliwych produktów węglowodanowych, dopóki jesteśmy zdrowi. W momencie, kiedy zdrowia zabraknie, zmiana taka stanie się już koniecznością. Zebrana poniżej lista produktów bezglutenowych, często zalecanych przy alergiach i nietolerancjach pokarmowych, pomoże wam w znalezieniu smacznych zamienników dla królujących na polskich stołach produktów pszennych, ziemniaków, makaronów czy też kasz glutenowych.
Ten artykuł ma 10 stron:

Batat
Słodki ziemniak staje się coraz bardziej popularny szczególnie wśród sportowców oraz osób eliminujących z jadłospisu warzywa psiankowane (w tym ziemniaki). Zaletą batatów jest ich uniwersalność oraz prostota w przygotowaniu. Na kolację znakomicie sprawdzą się frytki lub prosta sałatka z batatami w roli głównej. Uwaga na ten produkt w przypadku alergii na salicylany.
Zawartość węglowodanów w 100 g produktu: 20,1 g

Źródło: agnieszkakulaga.com
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze