10 źródeł węglowodanów, o których warto wiedzieć

Chciałoby się rzec: szukajmy alternatyw dla popularnych, często jakościowo wątpliwych produktów węglowodanowych, dopóki jesteśmy zdrowi. W momencie, kiedy zdrowia zabraknie, zmiana taka stanie się już koniecznością. Zebrana poniżej lista produktów bezglutenowych, często zalecanych przy alergiach i nietolerancjach pokarmowych, pomoże wam w znalezieniu smacznych zamienników dla królujących na polskich stołach produktów pszennych, ziemniaków, makaronów czy też kasz glutenowych.
Ten artykuł ma 10 stron:

Kasztany jadalne/mąka kasztanowa
Mąka kasztanowa jest jedną z najbezpieczniejszych, a zarazem najsmaczniejszych alternatyw dla pszenicy. Jej lekko słodkawy posmak sprawdzi się znakomicie w wypiekach, ciastach, omletach.
Płatki z kasztana jadalnego są bardzo smaczną, wysokowęglowodanową alternatywą dla płatków owsianych czy też kukurydzianych. Upieczone kasztany jadalne mogą być z kolei świetną propozycją na kolację.
Zawartość węglowodanów w 100 g produktu: 79 g

Źródło: agnieszkakulaga.com
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze